JooMix.org

Támogatóink

 

 

Zoárd nap 2018

Ön itt van: CímlapLátnivalók

Bereg látnivalói

 

Bővebben...

Vásárosnamény Látnivalói

Vásárosnamény egy vendégszeretõ kisváros Magyarország ÉK-i részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tisza, a Szamos, Túr és a Kraszna folyók találkozásánál. A város új logója és szlogenje – „Vásárosnamény a Bereg szíve”- hűen tükrözi a város kulturális-, gazdasági és földrajzi pozícióját a Beregben.  (www.vasarosnameny.hu)

 

Igazi vonzerejét a vizek jelentik. A selymes homokfövenyű gergelyiugornyai tiszai szabadstrand turisták tízezreit vonzza évente, de kedvelt kikötőhelye a vízitúrázóknak is. Számos program gondoskodik a Tisza-parti vendégek szórakozásáról: hétvégi disco programok, júliusban Sárkányhajó Roadshow, augusztusban Face Fesztivál, Tiszaparty Fesztivál, nyitó- és záróbulik.

A tiszai szabadstrandtól néhány száz méterre található az Atlantika Vizividámpark. A Kraszna folyó partján épült Szilva Termál- és Wellness Fürdő egész évben várja vendégeit. 

A kiépített töltéskoronán kerékpárral, tandemmel és segwayvel lehet bejárni a környéket, nyáron esténként a parti szórakozóhelyeken jót lehet bulizni. Vásárosnamény és a Bereg kitűnő adottságokkal rendelkezik a kerékpáros turisták számára: több mint 200 km-es kerékpárútként is funkcionáló töltéskorona, közel 100 db kölcsönözhető kerékpár, kerékpárra szerelhető city guidok, Szatmár-Bereg kerékpáros térkép, végzett kerékpáros túravezetők, kerékpáros csomagajánlatok, kerékpár szerviz pontok, fix időpontú gasztro-kerékpártúrák, egész évben nyitva tartó információs iroda, ezek mind az aktív turisták komplex kiszolgálását teszik lehetővé. Nem véletlen, hogy már többször elnyerte a város a „Kerékpárosbarát Település” címet. A teljesen sík vidék könnyen végigjárható családoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. A kiépített töltéskoronán olyan látnivalók gazdagítják utunkat, mint például a tarpai Szárazmalom, a tákosi, csarodai református templomok vagy a vásárosnaményi Beregi Múzeum, de a térség legnagyobb vonzereje a beregi táj, mely nyugodt és természet közeli perceket nyújt az ide látogatóknak.

Bővebben...