JooMix.org
2.jpg
1.jpg
Prev Next

demo

demo

demo

Támogatóink

 

 

Zoárd nap 2018

Újra Zoárd-napi Sokadalom Vásárosnaményban

Tourinform Vásárosnamény fényképe.

2018. július 6-7-én Vásárosnaményban a régi helyszínen, a Kraszna-hídon és környékén szervezi meg Vásárosnamény Város Önkormányzata a Zoárd-napi Sokadalom elnevezésű nagyrendezvényét. A rendezvény idei témája a Kiváló Európai Desztináció címet viselő Felső-Tiszavidék turisztikai attrakcióinak bemutatkozása.

 

A Kiváló Európai Desztináció (EDEN) díjról: Az Európai Bizottság 2017-ben tizenegyedik alkalommal írt ki pályázatot az ,,European Destinations of Excellence" azaz ,,Kiváló Európai Desztinációk" cím elnyerésére, ezúttal kulturális témában, a „Vidéki MÚZSA kerestetik – Műemlékek, Úti célok, Zseniális Attrakciók" címen.  

Az EDEN pályázat nem ismeretlen számunkra, Vásárosnamény kétszer volt már döntős és lett kétszer is második helyezett. Nekünk is számos kulturális értékünk van, amelyet be tudtunk volna mutatni egy önálló pályamunkában, de úgy éreztük, nagy térségi összefogással  ezt a pályázatot a Középkori templomok útja tudja megnyerni, hiszen a Felső-tiszai és köztük a vásárosnaményi élményeket csokorba szedve, eredeti, egyedi, sokszínű módon mutatja be az érdeklődők számára. A közös munkát siker koronázta, hiszen a hazai pályázat nyertese Tündérmező öröksége -  Középkori templomok útja a Felső-Tiszavidéken című pályamű lett, így a Felső-Tiszavidék jogosult viselni a „Magyarország legígéretesebb kulturális uti célja” címet, melyben a tourinform irodánknak elévülhetetlen szerepe van! A díjat 2018. március 22-én ünnepélyes keretek között vehette át a Középkori templomok útja, 24 ország nemzeti nyertes desztinációjával együtt Brüsszelben.

A Zoárd-napon szeretnénk a figyelmet ráirányítani az EDEN díjra, az EDEN desztinációra, a kulturális, turisztikai értékeinkre, ezért olyan szolgáltatóknak kínálunk bemutatkozási lehetőséget, akik ebben a desztinációban tevékenykednek. 

A Zoárd-napi Sokadalom egy hagyományőrző családi fesztivál, melyet idén 2 naposra szervezünk. A vasárnapi sport programokat a szeptemberi Mobilitás Hétre tesszük át, de a családi kerékpártúrát szombat délutánra megszervezzük. A hagyományos lovas- és néptánc felvonulással kezdünk péntek délután. 17 órakor tartjuk a megnyitót, majd fellép a Balkán Fanatik és Caramel ad élő koncertet. Július 7-én szombaton délelőtt megszervezzük a kutyaszépség versenyt, lesznek kutyás bemutatók, majd  nemzetközi néptáncgálát tartunk. Délután a gyerekeknek kedvezünk, lesz több gyerek műsor, fellép a nagy sikerű Katáng együttes, majd sokak kérésére ismét lesz műrepülő bemutató. Délután a színpadon fellép Nagy Szilárd, Tóth Andi, Oláh Gergő és a Bagossy Brothers. A koncertek után mindkét este diszkós szórakoztatja a bulizni vágyókat.

A fesztiválkapu után a meghívott szolgáltatók, vendég és testvér települések kapnak helyet, a régi Kraszna-hídon a kézművesek és a civilek. Idén reményeink szerint el tudjuk hozni Szatmárnémetiből a népművészeti egyesületet, akik sok újdonsággal ismertethetik meg a közönséget. A gasztronómia szerelmesei megkóstolhatják a szatmár-beregi ételek főzőversenyén készült ételeket. A Krasznán lehet majd tutajozni és sétahajókázni.

További információ a www.zoardnap.hu oldalon!

 

 

Híreink